Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΔΕΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

Ακολουθούν δέκα πρακτικές συμβουλές προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που θα τους προφυλάξουν από πιθανά λάθη και θα μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Δεν χρησιμοποιούμε μαρκαδοράκι αλλά μπλε στιλό διαρκείας γιατί συχνά τα μαρκαδοράκια βγάζουν και στην πίσω όψη της σελίδας ή πάνω στο εξώφυλλο με κίνδυνο να θεωρηθεί διακριτικό γνώρισμα.
       -Δεν αλλάζουμε χρώμα στιλό σε καμία περίπτωση.Π.χ από μπλε σε μαύρο γιατί επίσης μπορεί να θεωρηθεί διακριτικό γνώρισμα.
       -Δεν αλλάζουμε θέση από μόνοι μας όταν προσερχόμαστε στην αίθουσα εξέτασης γιατί υπάρχει κίνδυνος να επικολληθούν στο τετράδιό μας αριθμητήρια άλλου υποψηφίου.
       -Γράφουμε το ονοματεπώνυμό μας όπως ακριβώς και στο δελτίο εξεταζομένου και όχι όπως μας φωνάζουν: π.χ ΓΕΩΡΓΙΟΣ κι όχι ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ κι όχι ΚΩΣΤΑΣ γιατί μπορεί να προκύψει θέμα ταυτοπροσωπίας.
       -Ξεκινάμε από τα θέματα που γνωρίζουμε , αφήνοντας για το τέλος εκείνα για τα οποία έχουμε αμφιβολίες.
       -Δεν αναφέρουμε σε καμία περίπτωση το ονοματεπώνυμό μας μέσα στο γραπτό. Π.χ στο τέλος μιας επιστολής στη νεοελληνική γλώσσα: «Μετά τιμής! Πέτρος Μυλωνάς.»
      -Αν διαπιστώσουμε ότι ξεχάσαμε κάτι, σε προηγούμενο θέμα, δεν μας πιάνει πανικός αλλά με πρόσφορο τρόπο που κρίνουμε ότι θα γίνει αντιληπτός απ’ το διορθωτή(αστεράκι, σημείωση κ.λπ) κάνουμε παραπομπή σε υποσημείωση στο τέλος της σελίδας ή του γραπτού αναφέροντας ξανά ποιο θέμα συμπληρώνουμε. Π.χ συμπλήρωση στο θέμα 3.γ
       -Δεν αφήνουμε κενή σελίδα ή κενές σελίδες μεταξύ των θεμάτων αλλά μόνο λίγες κενές γραμμές γιατί υπάρχει κίνδυνος να μπουν οι υπογραφές των επιτηρητών σε λάθος σημείο πριν το τέλος του γραπτού αν και πάντα γίνεται ερώτηση στον υποψήφιο σε ποιο σημείο τελειώνει το γραπτό του.
       -Δεν γράφουμε στο πρόχειρο πολλά πράγματα για να τα μεταφέρουμε στη συνέχεια στο γραπτό μας γιατί μπορεί να μη μας φτάσει ο χρόνος.
      - Πριν παραδώσουμε το γραπτό μας ελέγχουμε αν έχουμε απαντήσει όλα τα θέματα.
                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

2 σχόλια: